Εξωτικά ζώα: Κροκόδειλος. Βασικές γνώσεις για τον κροκόδειλο – vets.com.gr
Τι πρέπει να προσέχετε και ποιές οι αρρώστιες του κροκόδειλου.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
Είναι σημαντικό να παρακολουθεί κανείς εκ του σύνεγγυς το κροκόδειλο του για να αντιληφθεί άμεσα τα πρώτα σημάδια μιας κακής εξέλιξης της υγείας ή κάτι έξω από τα συνηθισμένα που σας υποδεικνύει ότι κάτι μπορεί να πηγαίνει στραβά, ή κάτι μπορεί να είναι λάθος. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για τον έλεγχο της υγείας του κροκοδείλου σας είναι να διατηρείται καλή διατροφική συμπεριφορά και εξελισσόμενα ανάλογα το μέγεθος του σώματος και του βάρους του. Όταν ένας κροκόδειλος παύει να τρέφεται, μπορεί να είναι το προοίμιο για κάτι πιο σοβαρό.
Ελέγχετε συχνά την γενική κατάσταση του σώματος του κροκόδειλου σας. Μία απώλεια της μυϊκής μάζας γύρω από την ουρά και το λαιμό, και μειωμένος όγκος της κοιλιάς μπορεί να υποδεικνύει ανορεξία ή κακή απόδοση της πέψης. Το δέρμα της κοιλιάς πρέπει να παραμείνει πάντα φωτεινό και καθαρό.
Οι Κροκόδειλοι είναι ζώα πολύ ευαίσθητα στο στρες, και οι ιδανικές συνθήκες για την σωστή διαβίωση τους δεν έχουν ακόμη καθοριστεί επακριβώς. Κατά συνέπεια, η θνησιμότητα είναι συχνή και συνδέεται άμεσα με τις συνθήκες διαμονής και περιβάλλοντος.
Οι πιο συχνές παθήσεις των Κροκόδειλων είναι η ευλογιά, η ηπατίτιδα, η μυκοπλάσμωση, η χλαμυδίωση και η κοκκιδίωση. Άλλες σημαντικές παθήσεις είναι η σαλμονέλωση, η τριχινέλλωση, οι διατροφικές ασθένειες, η ουρική αρθρίτιδα.